Az USA-nak szembe kell néznie a KARÁCSONYFA hiányával „legalább 2025-ig” A kanadai termelők segítségére számolnak!

Az USA-nak szembe kell néznie a KARÁCSONYFA hiányával „legalább 2025-ig” A kanadai termelők segítségére számolnak!

A 2017-es betakarítási időszak közeledtével az amerikai karácsonyfa-termelők azzal a ténnyel szembesülnek, hogy ebben az évben – és belátható időn belül is – jelentős számmal csökkennek a hazai fák. A kanadai karácsonyfa-termelők felkészülnek arra, hogy kitöltsék a szakadékot!

A rendelkezésre álló minőségi palánták hiánya azt jelenti, hogy a népszerű méretű karácsonyfák hiánya valószínűleg legalább 2025-ig folytatódik. Ezt még fokozzák a déli államokban a tűzvészek, és az aszályok is.

Az USDA Nemzeti Agrárstatisztikai Szolgálata (NASS) által végzett felmérés szerint az Oregon-i faeladások 26% -kal, 6,4 millió fáról 4,7 millió fára zuhantak; Emellett az amerikai gazdák kevesebb karácsonyfát ültetnek be, mint valaha, 2015-ben csak 3,7 millió fát ültettek le – míg 2010-ben 5,6 millióról számolt be a NASS.

Ez a mostani kb. 30 % -os csökkenés amely minimum 2 millió fa nem áll meg ezen a szinten, a szakértők már előrejelzik, hogy a 2017-es készletek „szigorúbbak lesznek”, és néhány kedvelt faj fajlagos elérhetősége akár 40% -50% -kal is csökkenhet. 

A Fraser fenyő egy erős fa, amely ellenáll a szárazságnak, de tiszta hegyi levegőre van szüksége az optimális növekedés érdekében.

Kanadában már most is évente 3-6 millió karácsonyfát termelnek az USA (New York állam, és New York város) részére. Kanadában tudatában vannak ennek a hiánynak, már a kezdettől fogva 2016-tól, és növelik a termelést , és a karácsonyfák amerikai piacra történő értékesítését.

          

Miami már komolyan fontolóra vette, mint lehetséges együttműködést a kanadai termelő cégekkel a gazdag népessége miatt, akik még mindig inkább valódi fákat vásárolnak a hagyományos karácsonyra.

Beszéltünk sok kiskereskedővel, akik már most küzdenek azzal, hogy minőségi beszállítókat találjanak megrendeléseik teljesítéséhez.

Történelmileg az eladók főként Noble fenyő és kékfenyő fafajok vonatkozásában foglalkoztak, ám elismerték, hogy a Fraser és a Balsam firs rendkívül népszerű az Egyesült Államokban is, és szívesen eladnák a fáikat az elkövetkező években, ha elkészítik azokat és a rendelkezésükre állhatnak.

A fa eladók azt mondták nekünk, hogy évek óta recesszió által vezetett olcsóbb fák után, észrevehető a nagykereskedelmi és a kiskereskedelmi árak körülbelül 10% -os árnövekedése.

Az agrár – erdészeti multi cég felkínálta a vállalat kapacitását a 2017-es évtől hosszútávon keresztül a déli államokba, a Miami-i térségben történő értékesítésre! 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.