Egyéb közvetített termékek

A komplex kiszolgálás teljessége miatt szeretnénk még,  további szakmai segítséget nyújtani, az alábbi területeken is:

1. Lakáskassza:        

                                                                       Lakáskassza   

Mivel a lakástakarék egy törvényileg igen komolyan szabályozott terület, mégis vannak különsbégek az egyes lakáskassza szerződések kondícióit illetően! Az OTP és az Erste komoly banki hátteret nyújt, míg a Fundamenta általában személyi bankárokon keresztül értékesít. A maximális futamidő minden esetben törvényileg 10 év, míg a legrövidebb spórolási időszak 4 év. Az állam által adható maximális 72.000 Ft támogatás is szabályozva van, és a futamidő végén felvehető hitel kamata sem lehet több mint 10%.

Az is ismeretes, hogy a számlavezetési díj mindenhol 150Ft. Fontos még tudni, hogy a szerződésben meghatározott betéti és hitelkamat mértékét, valamint a kezelési költség mértékét a szerződés időtartama alatt nem lehet változtatni, valamint az itt felhalmozott megtakarítást és a hitelt csakis lakáscélra lehet fordítani, legyen szó felújításról, építésről vagy vásárlásról. Fontos továbbá megemlíteni, hogy a Fudamenta korábban az Erste partnere volt, így volt ideje az Erstének, hogy a lakástakarék összehasonlításban hasonlóan szerepeljen. Egyedül az Erste nem nyújt viszont előhitel konstrukciót, azaz a lejárat előtt igénybevehető hitel lehetőséget!

LAKÁSKASSZA ÖSSZEHASONLÍTÁS 

OTP LAKÁSTAKARÉK FUNDAMENTA LAKÁSKASSZA ERSTE LAKÁSTAKARÉK
SZÁMLANYITÁSI DÍJ A szerződéses összeg 1%-a, időszakosan 0%, 0,25%, 0,5% A szerződéses összeg 1%-a, de egyedileg 0% is adható A szerződéses összeg 1%-a, 0,5% kedvezmény időszakosan
HAVI MEGTAKARÍTÁS 620 Ft – 20.000 Ft 5.000 Ft – 20.000 Ft 2.400 Ft – 20.000 Ft
SZERZŐDÉSES ÖSSZEG 250.000 Ft – 8.090.000 Ft 610.000 Ft – 8.400.000 Ft 400.000 Ft – 8.000.000 Ft
ÁTLAGOS EBKM TÁMOGATÁS NÉLKÜL 0,23 % – 2,86 % 1,7 % – 2,25 % 0,66 % – 2,86 %
ÁTLAGOS EBKM TÁMOGATÁSSAL 5,43 % – 14,28 % 4,6 % – 13,7 % 4,95 % – 14,33 %
FELVEHETŐ HITELÖSSZEG 145.000 Ft – 4.721.000 Ft 474.000 Ft – 4.715.000 Ft 173.000 Ft – 4.715.000 Ft
THM 5,8 % – 7,5 % 5,16 %- 8,63 % 5,63% – 8,56 %

forrás: penzcentrum.hu

Mint ahogyan a lakáskassza összehasonlító táblázatból is látszik, lényegi különbség nincs és nem is lehetne a 3 takarék között. A legkisebb összeggel az OTP-nél lehet takarékoskodni, ami pl. lakásfelújítók esetében hatalmas előnyt tud jelenteni. A hitelt felhasználni kívánók között is az OTP nyújtja sávosan a legolcsóbb hitelt. Ami viszont tény, hogy az OTP esetében az akció szinte folyamatos, mindig találni kedvezményes számlanyitási akciót. Ez pl. egy 8 milliós szerződés esetében akár 80.000Ft nyitási kedvezményt jelent.

Jelenleg például az 1%-os szémlanyitási díj helyett csak 0,5%-ot kell fizetniük a lakás alőtakarékoskodóknak, amennyiben az OTP-t választják!

/forrás: konnyuhitel.hu /

2. Foglalkoztatói nyugdíj rendszerek:

A foglalkoztatói nyugdíjról

Az Európai Unió a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást kínáló jogi személyek felügyeletére és

tevékenységének végzésére vonatkozó uniós szabályait a 2003/41/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvben szabályozta. (Az Európai Parlament és Tanács 2003/41/EK irányelve (2003. június 3.) a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézmények tevékenységéről és felügyeletéről).

Az EU fejlett nyugati tagállamaiban már több évtizeddel ezelőtt megjelentek az első foglalkoztatói nyugdíjprogramok, és mára a vállalatok és szervezetek többsége már rendelkezik ilyen típusú nyugdíjprogrammal.

Magyarországon az 1990-es években először az önkéntes nyugdíjpénztári struktúra (harmadik pillér), majd pedig később a magánnyugdíjpénztári rendszer (második pillér) alakult ki számos országhoz hasonlóan az állami TB nyugdíj-rendszer által nyújtott nyugdíjak kiegészítése céljából. Azonban a pillér-rendszer részeként funkcionáló nyugdíjpénztárakba történő munkáltatói befizetések (tagdíj kiegészítések, illetve tagdíj átvállalások), mint vállalati juttatások nem minősülnek az említett EU irányelv szerinti foglalkoztatói nyugdíjprogramoknak, és így a hazai nyugdíjpénztárak – ahogy a nyugdíjcélú biztosítások – sem tekinthetők foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóknak.

Az EU irányelv alapján a Magyar Országgyűlés is megalkotta a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről szóló törvényt (2007. évi CXVII. törvény), ezzel lehetőséget biztosítva a Magyarországon működő vállalatok és szervezetek számára, hogy EU irányelv szerint kialakított foglalkoztatói nyugdíjprogramokat hozzanak létre.

A QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. elsőként a hazai piacon a 2007. évi CXVII. törvény szerinti egyetlen foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató, amely a csatlakozó foglalkoztatók számára befizetéssel meghatározott nyugdíjséma szerinti testreszabható nyugdíjkonstrukciókat hoz létre és működtet.

A befizetéssel meghatározott nyugdíjkonstrukció meghatározott mértékű és rendszerességű foglalkoztatói, vagy foglalkoztatói és tagi befizetések és azok befektetéséből származó hozam felhalmozása alapján számított összegű nyugdíjszolgáltatást tartalmaz.

A foglalkoztatók a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt-hez való csatlakozással munkavállalóik számára olyan nyugdíjkonstrukciókat dolgozhatnak ki, amelyek ténylegesen vállalati nyugdíjprogramként funkcionálnak akár akként is, hogy alkalmasak a nemzetközi vállalatok nyugdíjprogramjainak leképezésére.

A feltételes jogszerzési időtartam alkalmazásával – mely a foglalkoztatói hozzájárulásokat a munkaviszonyban eltöltött évekhez kötheti – egy olyan új lehetőség nyílt meg a foglalkoztatók számára, amelyet sem nyugdíjpénztári, sem nyugdíjbiztosítási konstrukciók nem tartalmaznak, és amellyel munkavállalóik hosszú távú megtartását, motivációját erősíthetik.

/forrás: quaestor.hu/

 

 3. Banki szolgáltatások összehasonlítása:              

       money

Hasonlítsa össze jelenlegi bankszámláját és bankkártyáját a piac legjobb ajánlataival, és fizessen kevesebbet ugyanazért a szolgáltatásért!

Az Önnek szimpatikus bankszámla és bankkártya igénylését ezen információk birtokában azonnal kezdeményezheti is.

Bankszámlák összehasonlítása objektíven:

Banki lakossági folyószámlák összehasonlítása

 

4. Hitelek: 

Banki Bróker segítségével:

Ez a terület, ami a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben nem egyszerű siker történet, de bízunk a pici előre mozdulásban, mind a magán és a céges hitelezések területén!

pénz-szorító

Minden cég vagy vállalkozás életében előbb vagy utóbb eljön az az időpont amikor a további fejlődés már nem valósítható meg hitelfelvétel nélkül.

Magyarországon a cégek legnagyobb része forráshiánnyal küzd, ráadásul a nemfizetések és a körbetartozások miatt is súlyos kintlévőségek adódhatnak.

Ezen kívül nagyobb projektek finanszírozásához, a forgóeszközállomány folyamatos biztosításához, vagy az átmeneti forráshiányos időszakok finanszírozásához egyaránt igénybe vehetünk vállalkozói hiteleket.

Érdemes ezt  területet is fontolóra venni!