A BIOMASSZÁBÓL KÉSZÜLT PELLET EGY BŐVÜLŐ PIACI LEHETŐSÉG

A BIOMASSZÁBÓL KÉSZÜLT PELLET EGY BŐVÜLŐ PIACI LEHETŐSÉG

 

(Képforrás: biomassmagazine.com)

Nem titok, hogy a fát évezredek óta fűtésre és üzemanyag-felhasználásra használják.

A faipari termékipar hatalmas átalakuláson megy keresztül, amely tovább folytatódik, az új faalapú üzemanyagok fejlesztésének és hasznosításának gyors növekedése miatt.

A napi pelletgyártási módszerek fejlődése alternatívát jelent a szén, a gáz és még a hagyományos faanyagok és forgácsok használatához.

A faapríték henger alakú, és általában kb. 1-3 cm hosszú, 6-12 mm átmérőjű, és tipikusan 40 lb / ft³ (640kg / m³) sűrűséggel, ez a puhafa sűrűségének 2-3-szorosa .

A szárított faforgács és fűrészpor tömörítésének elve alapján a pelletek alacsony nedvességtartalmuk miatt jobb és egyenletes fűtőteljesítményt tesznek lehetővé egységnyi térfogatban. A faanyag saját, természetben előforduló, lignin, a pelletet összekötő ragasztó segítségével alakítják ki. A faapríték égő tisztítószer, a szemcsés szennyezőanyag-kibocsátás csökkentett a szénhez képest, és a nagyobb térfogatsűrűség miatt gazdaságosabb a szállítás.

A faapríték alkalmazások a háztartási fűtéstől a nagy ipari energia előállításig terjednek. Ezek nem új termékek, mivel évtizedek óta használják őket; Mégis csak most van, hogy a világban jelentős keresletnövekedés tapasztalható, hogy a faapríték teljes potenciálja világosabbá válik.

Az elmúlt négy év során a globális pelletpiac drámai növekedést tapasztalt. 

Az egész világra kiterjedő termelés 2007-ben közel 8 millió * tonnára emelkedett 2009-ben több mint 13 millió tonnára; Várhatóan 2020-ig Európa 2020-ig évi 50 millió tonna fogyasztást fog elérni, szemben a 2009-ben évente 8 millió tonnával.

Kanada a termelésnek több mint 80% -át állítja elő az exportpiacon, főként az európai országokban, és a világon a fapelletek legnagyobb exportőre. 

Logisztikai szempontból a New Brunswick ideális helyzetben van, mint a brit kolumbiai székhellyel rendelkező pelletgyártók, hogy biztosítsa a növekvő amerikai piacot és Európát. Nem szabad alábecsülni azonban olyan országokat, mint Brazília. A bőséges nyersanyagellátással és a jól megalapozott faipari termékekkel foglalkozik, csak idő kérdése, mielőtt Brazília kulcsfontosságú szereplővé válna a fa pelletpiacon.

A kanadai termelők új lehetőségeket hoznak létre, nemcsak a növekvő globális kereslet kielégítésére, hanem az üzleti lehetőségek bővítésére is. Ennek az előrelátásnak és várakozásnak köszönhetően a pelletgyártó gyárak száma Kanadában jelentősen megnőtt az elmúlt négy évben, mind a kis-, mind a nagy termelők számára a piaci rést keresni.

„Több előrejelzéssel összhangban a BP plc. a használt, és a régebbi nevén British Petroleum például úgy véli, 2035-ben az európai villamosenergia-termelést kb.40-50 százalékban megújuló energiaforrásokból fog megvalósulni.”

Egy befektetési szempontból független adatok azt sugallják, hogy a pelletpiac ígéretes módon fenntarthatónak tűnik az elkövetkező években!

 

* Egy metrikus tonna = 1,2 rövid (US) tonna

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.