Közeleg a magyar nyugdíjkatasztrófa – Te teszel ellene?

Közeleg a magyar nyugdíjkatasztrófa – Te teszel ellene?

/Portfolio 2017. augusztus 8. /

„Sokan úgy vélik, hogy pár évtizeden belül összeomolhat az állami nyugdíjrendszer Magyarországon, de még a barátságosabb prognózisok is jelentősen csökkenő kifizetésekről szólnak. 

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) adataiból kiderül, hogy bár javul a helyzet, mindössze 1,15 millió forintnyi megtakarított vagyon jut minden önkéntes nyugdíjpénztártagra, ami elég kevés kiegészítést jelent annak, aki nyugdíjra takarít meg.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy mindez elég kevés a magyar nyugdíjrendszer ingatag helyzetét is latba véve. A magyar emberek szerint átlagosan közel 200 ezer forint lenne az állami nyugdíj ideális mértéke, reálisan viszont körülbelül 100 ezer forintra számítunk egy korábbi kutatás szerint. Ennek kapcsán kiszámoltuk, hogy 40-45 millió forintot kell félretennünk nyugdíjas éveinkre, ha kényelmesen ki akarunk jönni a pénzünkből, ehhez már el kell kezdenünk 25 évesen, havi 10 ezer forintot félretennünk befektetési termékekben.”

A BEFEKTETŐK „ERDŐKBE ÉS FAANYAGOKBA” KERÜLNEK A NYUGDÍJALAPOKON KERESZTÜL, A  PORTFOLIÓINAK VONZÓ RÉSZEKÉNT!

A nagyobb, intézményi nyugdíjalap-szolgáltatók, és a kisebb nyugdíjpénztári alapok vonzó biztonságos kiszámítható erdőgazdálkodásban és faanyagban történő befektetésekkel szeretik porlasztani a kockázatukat.

A MAGÁNBEFEKTETŐK IS hozzáteszik ezt a sikeres eszközosztályt már az utóbbi időben portfólióikhoz, mert a biztonságuk mellett, nagyon vonzó hozamot is kínálnak!

Az egyszerű tény az, hogy a fák tovább növekednek, mindennap egyre értékesebbé válnak, és elfelejtik, hogy mi történik a gazdasági világban. Ha a fa piacán visszaesés történik, a fákat „a csonkra” tárolják, vagyis a piac javulásáig növekedni fognak. Ennek negatívumai nincsenek, csak pozitívumok, mert amikor a piac javul, a fákat betakarítják és értékesítik. Érettebb (nagyobb), és több értéket termel a piacra.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.