Melyik irányt válasszam?

MELYIK IRÁNYT VÁLASSZAM?

Rekord méretűre, 6117 milliárd forintosra nőtt a magyarországi készpénzállomány, A jegybankot és a kormányt is zavarja a hatalmasra duzzadt készpénzállomány, nagyrészt azért, mert az más megtakarítási formáktól veszi el a forrásokat.

Egyik irány a kormányé, irány a lakossági állampapír

Öt év alatt ötezer milliárd forinttal növelné a kormány a lakossági állampapír állományt, ha ez sikerül, akkor lényegében lenullázzák a devizaadósságot

A kormány eltörölné a kamatadót, illetve a lakástakarék-értékesítő hálózatnak engedélyezné a lakossági állampapírok értékesítését.

Tényleg a lakástakarékok fogják megtömni a zsebünket állampapírral?

Másik irány pedig a befektetőké.

Az alacsony tartós kamatszint, és a magas pénzügyi bizalmatlanság miatt, egyre inkább elfordulnak a pénzpiactól a befektetők.

Első területként – az egyre szélesebb körben elfogadott álláspont, miszerint a műtárgy befektetési eszközként is értelmezhető. A műtárgy befektetési eszköz mivoltát többek között alátámasztja a globális műkincspiac egyre növekvő mérete is. Egyre nagyobb igény merül fel a vagyonkezelésben is a portfóliók műtárgyakkal való diverzifikálására.

Második területként – sokan az ingatlanbefektetések felé fordultak. A hozamok is jelentősen nőttek, így a hosszú távú bérbeadás esetén a bruttó hozamok elérik kb. 5-6%, míg a rövidtávú bérbeadás esetén ez kétszámjegyű.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is érdemes-e ingatlanba fektetni, szakértői vélemények szerint, a bérletből adódó jövedelem és az értéknövekedés miatt a válasz egyértelműen igen.

A mai vásárlók nagy hányada befektetési céllal vásárol, egy-két lakást és túlnyomó részt a vásárlók saját forrásokból fedezik a vételárat, itt a hitelfelvétel elenyésző.

A szakértő azt is hozzátette, hogy rövid távon szerinte érdemes beszállni a lakáspiacba, csak úgy mint hosszú távon, közép távon azonban lehet korrekció a piacon.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.