Aktív vagyonkezelés

                      aktív vagyon kezelés

Eláruljuk, hol van a pénze. Kapaszkodjon meg!

Megtakarításai, de még látra szóló bankbetétének nagy része is befektetési alapokban egyéb értékpapírokban van jelenleg is.

Ezzel nem is lenne baj, hiszen a befektetési alapok, különösen ha a vagyonkezelés, vagyis az alapok folyamatos figyelése és időnként szükséges adásvétele megfelelően működik, kiemelkedő hozamokat hoznak.

Az igazi probléma abból adódik, hogy a befektetési alapok – amelyben a pénzének jó része van – NEM ÖNNEK hozzák a hasznot.

Látra szóló bankbetéte van?

A bank gyakorlatilag ingyen pénzhez jut, amelyet például befektetési alapokba fektet, és húz hasznot abból, miközben az Ön pénze értéktelenedik.

Lekötött bankbetéte van?

A bank természetesen használja azt, és jórészt befektetési alapokban tartja. A lekötésért fizetett kamat és a befektetési alapokból származó hozam közötti különbséget pedig zsebre rakja, miközben az Önnek kifizetett kamat – terhelve az esetleges egyéb költségekkel – általában még a valós inflációt sem fedezi.

Önkéntes nyugdíjpénztári tag?

Ha Ön vagy munkáltatója rendszeresen befizet a pénztárba, annak is nagy része befektetési alapokba kerül, természetesen jelentős költségelvonás mellett, ráadásul pénzéhez csak részben és igen sokára juthat hozzá. Kérdés, hogy akkor is majd – a szabályzók változásai miatt – milyen feltételekkel.

Befektetéshez kötött biztosítása van?

A megtakarítása jelentős része befektetési alapokban van. De nem az Ön tulajdonában, hanem a biztosítóéban. Így például az alapok által vállalt garanciák sem Önt illetik, hanem a biztosítót. A hozamok jelentős részét vagy akár az egészet elviszik a biztosítónakkülönböző jogcímeken fizetett díjak, költségek.

Úgy tűnik tehát, hogy az Ön pénzét mindenki használja, mindenki gazdagodik rajta, pedig Ön az, aki megdolgozott érte, Önnek kellene a kasszánál a hozamokat felvennie.

A Megoldás tehát az, hogy közvetlenül Ön legyen a befektetési alapok tulajdonosa, és Önnek hozzon hasznot!

De nem értünk hozzá, és egyáltalán, mik is azok a befektetési alapok?

 

A befektetési alap olyan eszköz, amely azt teszi lehetővé, hogy az egyes befektetők megtakarításaikat egyszerű, viszonylag biztonságos és költséghatékony módon, a kockázatok megosztásával fektethessék be az értékpapír és – ingatlanalapok esetében – az ingatlanpiacon.

Az alap a befektetők közös tulajdonában lévő vagyontömeg, melyet az alapkezelő (egyéb intézmények közreműködésével) hoz létre és kezel. Az egyes befektetők részesedését ebből a közös vagyontömegből a befektetési jegyek testesítik meg.

Ma már ez sokkal egyszerűbben, rugalmasabban, biztonságosabban megoldható hazánkban is, mint akár csak két-három évvel ezelőtt. Eddig leginkább az intézményi befektetőké (bankok, biztosítók, nyugdíjpénztárak) volt ez a terep. Ma már akár havi 50 Euro-val (kb. 15 000 Ft) is indítható megtakarítási program, ráadásul befizetési kötelezettségvállalás nélkül. Ez konkrétan azt jelenti, hogy semmilyen hátránya nem származik abból, ha esetleg – ha pénzügyi helyzete úgy kívánja, akár hosszabb ideig – szünetelteti a befizetéseket. Mindemellett…

  • Letétkezelő intézetnél vezetheti letéti számláját Euro-ban amely saját vagyonától függetlenül, különvagyonként kezeli a letéti számlákat, vagyis az Ön befektetési alapjai valóban az Ön tulajdonába kerülnek és csak “megőrzésre” kerülnek az intézményhez, így nincs banki kockázat. Abszolút független Alapkezelőktől, Bankoktól és Biztosítóktól. Fontos, hogy Euro-ban vezetik a számlát, hiszen annak inflációja átlagosan 2-3%-kal alacsonyabb, ami a hozamos hozamok számításánál jelentős többletet jelent.
  • letétvezetés Ausztriában történik a legszigorúbb osztrák banktitok szabályok szerint.
  • Aktív vagyonkezelés folyik a számláján. Bár Ön nem ért hozzá, erre nincs is szükség, mivel minden fontos befektetési kategóriában részt vesz (részvény, kötvény, ingatlan, alternatív befektetések pl. nyersanyag, arany). Követi a piaci trendeket (meghatározott, vagy akár Önre szabott befektetési politika alapján, azaz nem függ pillanatnyi éktől, hiedelmektől), ezáltal felülteljesít.
  • Amennyiben viszont ért a befektetési alapokhoz, akár önmaga is összeválogathatja és kezelheti azokat.
  • Minden befektetési alapját és értékpapírját egyetlen számlán tartják nyilván így adott esetben (ha az aktív vagyonkezelést, mint szolgáltatást választja) az egyes papírokból történő ki és beszállásnak nincs külön költsége.
  • Befektetésének aktuális értéke online – jelszóval védett felületen – folyamatosankövethető.
  • Az egyszeri befektetés vagy a havi megtakarítás összege abszolút rugalmas, nincs rendszeres befizetési kötelezettség, a letéti számlája az Ön rendelkezése alatt áll, arról bármikor rész- vagy teljes összeget fel tud venni költségmentesen, aktuális helyzetének megfelelően.

Tanulás, családalapítás, lakáshoz jutás, taníttatás, nyögdíj helyett nyugdíj! Mindezt komoly erőlködés nélkül, ahogyan ezt már 30 éve Ausztriában és Németországban csinálják

/forrás: hozam.info/