A turizmus pörgetheti fel 2021-ben a világgazdaságot

 

A turizmus pörgetheti fel 2021-ben a világgazdaságot

Forrás: MTI

Londoni elemzők telt házas üdülőhelyeket, szállodákat és repülőjáratokat vizionálnak az idei év második felére.

Több évtizede nem tapasztalt ütemű fellendülés indulhat az idén a világgazdaságban, miután a koronavírus elleni globális oltási kampány kiteljesedésével várhatóan megkezdődik az élet visszatérése a normális kerékvágásba – jósolják 2021-re szóló előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

Fotó: 123rf

Az elemzők szerint elképzelhető, hogy a kínálat a turizmusban sem tud majd lépést tartani a hirtelen megugró kereslettel

Hangsúlyozzák, hogy a turizmus a globális hazai össztermék (GDP) 10 százalékát állítja elő, így az ágazat kilábalása lendületet ad majd a világgazdaság egészének.

Ebben a környezetben a CEBR londoni elemzői azzal számolnak, hogy a világgazdasági szintű GDP-érték – amely számításaik szerint tavaly 4,4 százalékkal zuhant – az idén 5,3 százalékkal növekszik. A cég kiemeli, hogy legutóbb 45 évvel ezelőtt, 1976-ban volt ugyanilyen ütemű éves növekedés a világgazdaságban.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

A TURIZMUS lehet még ezután is BEFEKTETÉSI ESZKÖZ?

A TURIZMUS lehet még ezután is BEFEKTETÉSI ESZKÖZ?

 

Az alacsony tartós kamatszint és a magas pénzügyi bizalmatlanság miatt, egyre inkább elfordulnak a pénzpiactól a befektetők.

Sokan a nem lakossági ingatlanbefektetések felé fordultak!

A kérdés, hogy továbbra is érdemes-e ezen ingatlanokba fektetni, a szakértői vélemények szerint, egyértelműen – IGEN!

A TURIZMUS KIEMELT TERÜLET, és hatalmas lemaradásunk van a szállodai szobák számát tekintve!

Több mint 20 éves nemzetközileg is elismert pénzügyi múltammal, a pénzügyi bizalmatlansági index növekedése miatt, fő területemnek az ”ingatlan – befektetések” ÜZLETVITELI TANÁCSADÁSÁT tekintem.

Lehetőségem nyílt, a nem lakossági ingatlanok területén (pld. szállodák, irodaházak, ingatlan fejlesztési projektek, ipari ingatlanok, plazák, idős otthonok, stb…), ezt a tevékenységet végezni.

Kiemelt terület itt a turisztikai fejlesztés, ebben az elsődleges koncepció, és hozamszámítás, a megvalósíthatósági tanulmány, az üzemeltető keresés (hotel láncok), befektető & társbefektető keresés, és a banki finanszírozás megvalósítása! (TURISZTIKAI FEJLESZTŐ partner céggel együttműködve)

A lakossági területen is tevékenykedem a prémium kategóriákban, ahol a „kiemelt-bizalom”, és nem az ingatlan. com a tényleges ügyfél szükséglet megtalálásának az eszköze. Saját kapcsolat rendszeren keresztüli fejlesztők kínálatának segítségével.

Befektetési koncepció kialakítása, kizárólag csak önálló tulajdonú ingatlan alapon (akár már 3-5 millió Ft-tól is) történik!

Mozgassuk együtt a kapcsolatrendszerünket stratégiai partnerként, ez mind a kettőnk számára nagyon előnyős lehet!

Én is hiszek a nagy számok törvényében, valamint a szerencsében, de elébe is megyek az elvégzett munkával – így hozzáadott értéket adok – és ezért érdemlem meg a díjazást. (szerintem)

Az együttműködési lehetőségek során igyekszem a sikeres, és folyamatos munka kapcsolat fenntartására!

Hargitai Csaba
+36202618635
hargitai.csaba@gmail.com

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

BÉCS − PRÁGA − BUDAPEST

Szállodai jelen, és a jövőkép!

BÉCS − PRÁGA − BUDAPEST összehasonlításában

– A három, lenyűgöző katedrálisokkal, impozáns palotákkal és gyönyörű kastélyokkal rendelkező főváros Közép-Európa szívében található.

– Bécs, Prága és Budapest hasonló:
földrajzi adottságokkal, történelemmel, és kultúrával rendelkezik.

2018. év                                                         Bécs       –         Prága        –         Budapest

Lakosság                                                      1,9 milló           1,3 milló                1,8 milló
Terület                                                          415 km²           496 km²               525 km²
Turistaérkezések *                                     7,5 milló            7,9 milló              4,5 milló
Vendégéjszakák *                                      16,5 milló          18,2 milló            10,3 millió

.

– A három összehasonlított város között Budapesten figyelhető meg a legdinamikusabb fejlődés, de itt a szobaszámok is csak kb.1/3-a Bécs és Prágához képest.

– Budapest kifejezetten vonzó szállodafejlesztési potenciállal rendelkezik!

– A legnagyobb vonzerőt a minőségi kategóriákban (4* és 5*) figyelhetjük meg.

Érdemes a turizmusba fektetni, mert szükség van a szálláshelyekre minden kategóriában Magyarországon!

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

LAKÁSVÁSÁRLÁS: most vegyünk vagy várjunk még vele?

LAKÁSVÁSÁRLÁS: most vegyünk vagy várjunk még vele?

” Portlolio – 2019.10.11.”

” ..Évente közel 160 ezren vannak Magyarországon, akik meglévő lakásukat eladják, hogy helyette másikat vásároljanak. Ennek a számnak többségét a használt lakások teszik ki, de több ezren vannak olyanok is, akik új lakás mellett döntenek.
Ennek kapcsán megnéztük, hogy milyen pici folyamatokra kell figyelni a vásárláskor és mi várható a közeljövőben.

….Az egyik legfontosabb kérdés az év végétől változó lakásáfa, az eddigi 5 helyett, 27 százalékos áfát kell fizetni, ami megmutatkozik a végső árban is..

.. Dráguló építkezések – Szintén az új lakásokat érinti a kivitelezési költségek emelkedése.

Mikor jön az árcsökkenés? – Sokan vannak – akár az új, akár a használt lakást vásárolni tervezők között – akik arra várnak, hogy visszaessenek az árak, a mostani piaci környezetben azonban több tényező is van, ami akadályozza az áremelkedés megszűnését.

.

.. Éppen ezért a korábban gondolt 2020 helyett valószínűbb, hogy csak 2022 körül stabilizálódnak majd az árak..

Az biztos, hogy az árak csökkenéséhez a kereslet tartós visszaesésére lenne szükség, erre azonban nem érdemes alapozni. Annak ellenére sem, hogy az új „szuperállampapír” (MÁP+) garantált 5 százalék körüli hozamai már a lakáskiadással elérhető hozamokhoz közelítenek.

A befektetők viszont a lakás értéknövekedésével is számolnak, ami a kiadásból származó hozammal együtt még mindig jelentősen magasabb, mint bármelyik állampapír.

Az viszont biztos, hogy a következő években az árnövekedés üteme kisebb lesz, mint az elmúlt 5 év árrobbanása során. …”

Érdemes beszélgetnünk – a lakossági területen is, a tényleges valós tulajdonú ingatlan alapú befektetésekről, akár már 3-5 MFt-tól is már vannak lehetőségek!

Ebben is tudok segíteni, mint ” az ingatlan befektetések üzletviteli tanácsadója „ – az ” INGATLANKALMÁR – Marina Part ” ingatlaniroda értékesítési, marketing managere, mint „szerződéses partner”

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Melyik irányt válasszam?

MELYIK IRÁNYT VÁLASSZAM?

Rekord méretűre, 6117 milliárd forintosra nőtt a magyarországi készpénzállomány, A jegybankot és a kormányt is zavarja a hatalmasra duzzadt készpénzállomány, nagyrészt azért, mert az más megtakarítási formáktól veszi el a forrásokat.

Egyik irány a kormányé, irány a lakossági állampapír

Öt év alatt ötezer milliárd forinttal növelné a kormány a lakossági állampapír állományt, ha ez sikerül, akkor lényegében lenullázzák a devizaadósságot

A kormány eltörölné a kamatadót, illetve a lakástakarék-értékesítő hálózatnak engedélyezné a lakossági állampapírok értékesítését.

Tényleg a lakástakarékok fogják megtömni a zsebünket állampapírral?

Másik irány pedig a befektetőké.

Az alacsony tartós kamatszint, és a magas pénzügyi bizalmatlanság miatt, egyre inkább elfordulnak a pénzpiactól a befektetők.

Első területként – az egyre szélesebb körben elfogadott álláspont, miszerint a műtárgy befektetési eszközként is értelmezhető. A műtárgy befektetési eszköz mivoltát többek között alátámasztja a globális műkincspiac egyre növekvő mérete is. Egyre nagyobb igény merül fel a vagyonkezelésben is a portfóliók műtárgyakkal való diverzifikálására.

Második területként – sokan az ingatlanbefektetések felé fordultak. A hozamok is jelentősen nőttek, így a hosszú távú bérbeadás esetén a bruttó hozamok elérik kb. 5-6%, míg a rövidtávú bérbeadás esetén ez kétszámjegyű.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is érdemes-e ingatlanba fektetni, szakértői vélemények szerint, a bérletből adódó jövedelem és az értéknövekedés miatt a válasz egyértelműen igen.

A mai vásárlók nagy hányada befektetési céllal vásárol, egy-két lakást és túlnyomó részt a vásárlók saját forrásokból fedezik a vételárat, itt a hitelfelvétel elenyésző.

A szakértő azt is hozzátette, hogy rövid távon szerinte érdemes beszállni a lakáspiacba, csak úgy mint hosszú távon, közép távon azonban lehet korrekció a piacon.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

EGY kis amerikai KARÁCSONYFA TERMESZTÉSI TÖRTÉNELEM

EGY kis amerikai KARÁCSONYFA TERMESZTÉSI TÖRTÉNELEM

A karácsonyfát német telepesek vitték az államokba, az 1800-as években, ahol az asztalra állíthatótól a mennyezetig érő fáig igencsak gyorsan elterjedt, mindenféle változatban. 
A karácsonyfa termesztéssel foglalkozók száma huszonegyezerre tehető, s az ágazat összesen százezer embernek biztosít teljes foglalkoztatást

Az első karácsonyfa-termesztő gazdaság 1901-ben kezdte meg működését, amikor W.V. McGalliard New Jersey-ben lévő farmján 25 ezer közönséges lucfenyőt telepített.

Ugyanebben az évben Theodore Roosevelt az erdők pusztítása miatt érzett aggodalma okán próbálta beszüntetni a karácsonyfa állítás gyakorlatát.

Roosevelt két fia azonban nem osztozott apjuk aggódásában, és Gifford Pinchot természetvédő közreműködését kérte, győzze meg az elnököt, hogy megfelelő gyakorlatot alkalmazva a karácsonyfák kitermelése nem árt az erdőnek.

A század harmincas éveiben Franklin D. Roosevelt elnök karácsonyfa termesztésbe kezdett a Hyde parki birtokán, New Yorkban.

1966-ban a Nemzeti Karácsonyfa Szövetség azóta is respektált hagyományt indított útjára. Az adott év legjobb karácsonyfa termesztő „bajnoka” ajándékoz karácsonyfát a First Ladynek. A fát a Fehér Ház Kék Szalonjában állítják fel. Az első fát a Wisconsin állambeli, Howard Pierce ajándékozta az akkori elnök Lyndon Johnson feleségének Lady Bird Johnsonnak.

Az Egyesült Államokban évente 25-30 millió valódi, természetes karácsonyfát értékesítenek, nagyon nagy részét kanadai importból.

A legkiválóbb karácsonyfa termesztő ország Kanada.

A legnépszerűbb karácsonyfa a kanadai balzsam fenyő, és az átlagos növekedési időszaka 7-9 év. 
Az Egyesült Államok területén négyezret is meghaladja a karácsonyfa újrahasznosítási programok száma.

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

AZ ALACSONY HOZAM és a MAGAS VOLATILITÁS, ami leginkább aggasztja a befektetőket

AZ ALACSONY HOZAM és a MAGAS VOLATILITÁS, ami leginkább aggasztja a befektetőket

25 országot érintő, és több mint 900 intézményi befektető, akik összesen 21 trillió dolláros pénzügyi befektetéssel rendelkeznek, vettek részt a                              „ Fidelity Investments „ által készített felmérésben.

A két legfontosabb probléma a felmérés szerint, az egyik amire a megkérdezettek  30% -a azt mondta, hogy az alacsony hozam, ami leginkább aggasztja őket,.

 

A másik, pedig amire 27 %-nál aggodalomra adott okot a magas volatilitás, – ez derült ki egy médiajelentésből.

 

A politikai változások is mind Európában, mind az Egyesült Államokban természetesen befolyásolják a befektetők döntéseit a portfóliójukkal kapcsolatban – különösen azok számára, akik hosszú távon terveznek.

Akár a nyugdíjbiztosítás, akár a növekvő családok oktatási szükségleteinek finanszírozása.

Ezért egyre több befektető most olyan termékeket keres, amelyek biztosítják, hogy bölcsen és hatékonyan fektessenek be.

 

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

TUDJA-E A KARÁCSONYFÁRÓL?

TUDJA-E A KARÁCSONYFÁRÓL, – mint megtakarítási lehetőségről?

      

Karácsony szent ünnepéhez szervesen kapcsolódik a karácsonyfa állítás ősi hagyománya.

A karácsonyfa-állítást először Elzászból jegyezték fel a 17. század elejéről. Keresztény szimbolikája a 18. században alakult ki és a 19. századtól indult világhódító útjára. Hazánkban először 1825-ben, a martonvásári kastélyban gyúltak ki a fények Brunswick Teréz jóvoltából.

Köztudott, hogy a karácsonyfának értékesített fenyők (csak az USA szükséglete évi 30 millió darab) túlnyomó része már a világban ültetvényekről származik (Kanadában Brunswick tartományban találhatóak a legnagyobb ültetvények), amelyek újratermelhetők, bármely mezőgazdasági növényhez hasonlóan, így nem áll fenn az erdőirtás veszélye.

Az ünnep elmúltával energetikai célokra újrahasznosíthatóak, amelyhez a szervezett gyűjtés mindenütt megoldott. A földlabdás növények pedig udvarunk díszévé válhat, illetve sokhelyütt visszavásárolják őket.

Az örökzöld fenyő illata nem pótolható mesterségesen előállított termékkel.

Milyen „zöld” a mesterséges karácsonyfa?

Lehet, hogy meglepett, de egy tanulmány megállapította, hogy a valódi karácsonyfák környezeti hatása meglehetősen kicsi, és lényegesen kisebb, mint a mesterséges fákéaz éves szén-dioxid-kibocsátás évről évre egy valódi fa felhasználásának csak egyharmada volt a mesterséges (jellemzően Kinában gyártott) fa által létrehozotténak. A legtöbb hamis fák tartalmaznak polivinil-kloridot, amely a gyártás és az ártalmatlanítás során rákkeltő anyagokat termel.

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

AZ AGRÁR – ERDŐGAZDÁLKODÁS, MINT BEFEKTETÉS

AZ AGRÁR – ERDŐGAZDÁLKODÁS, MINT BEFEKTETÉS

Olyan eszköz osztály, ami már nem csak a pénzügyi bevételek miatt egyre vonzóbb, de egyre inkább az Öko-tudatosság is fontos szerepet játszik benne.

Az emberek, akik komolyan gondolkodnak a „készpénzt FÁBÓL faragva” lehetőségen, azoknak készen kell állniuk arra, hogy megvárják befektetéseik gyümölcsét.

Időbe telik, hogy a beruházás elérje a fák ültetésének, termesztésének és betakarításának természetes ciklusát. (Ez projektenként változó 3-20 év, értékesítési bevétel ez alatt többször keletkezik)

Az erdészeti beruházások előnyeit egyre több szinten ismerik el.

Alternatív eszközként az erdőgazdálkodás lehetőséget ad az etikus befektetők számára, hogy pénzüket arra használják, hogy különbséget tegyenek a világban amelyben élünk, és ezzel együtt kiemelt nyereséget is realizálnak.

Az erdészeti befektetők számára a bevételek ugyanolyan szilárdak, mint maga a termék a FA!

A világpiacon az elmúlt 20 év során is a megtérülési ráta tekintetében minden más befektetési formával fel tudta venni a versenyt.

Ez a tendencia a következő 15-20 évre várhatóan tovább folytatódik, de a jelenlegi IRR (BELSŐ MEGTÉRÜLÉSI RÁTA ) is kedvező.

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

TUDOD-E az AGRÁR-ERDÉSZET-ről, mint megtakarítási lehetőségről?

TUDOD-E az AGRÁR-ERDÉSZET-ről, mint megtakarítási lehetőségről?

Az elmúlt 200 évben SOHA NEM VOLT VESZTESÉGES eszköz osztály!

Az elmúlt 30 évben is MINDIG MEGELŐZTE az aranyat, és a DAX részvény indexet.

Az AGRÁR-ERDÉSZETI BERUHÁZÁSOK (mint kereskedelmi tevékenységek) EGYRE NÉPSZERŰBBÉ, és hangsúlyosabbakká VÁLTAK, mert több évtizede nagyon kedvező az ALACSONY KOCKÁZATA, és a kiemelt, KISZÁMÍTHATÓ NYERESÉGE.

Történetileg ez az eszköz osztály a világban már URALJA a NYUGDÍJALAPOKAT, az intézményi befektetőket, és már a KISBEFEKTETŐKNEK is LEHETŐSÉGET NYÚJT!

 

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!