LAKÁSVÁSÁRLÁS: most vegyünk vagy várjunk még vele?

LAKÁSVÁSÁRLÁS: most vegyünk vagy várjunk még vele?

” Portlolio – 2019.10.11.”

” ..Évente közel 160 ezren vannak Magyarországon, akik meglévő lakásukat eladják, hogy helyette másikat vásároljanak. Ennek a számnak többségét a használt lakások teszik ki, de több ezren vannak olyanok is, akik új lakás mellett döntenek.
Ennek kapcsán megnéztük, hogy milyen pici folyamatokra kell figyelni a vásárláskor és mi várható a közeljövőben.

….Az egyik legfontosabb kérdés az év végétől változó lakásáfa, az eddigi 5 helyett, 27 százalékos áfát kell fizetni, ami megmutatkozik a végső árban is..

.. Dráguló építkezések – Szintén az új lakásokat érinti a kivitelezési költségek emelkedése.

Mikor jön az árcsökkenés? – Sokan vannak – akár az új, akár a használt lakást vásárolni tervezők között – akik arra várnak, hogy visszaessenek az árak, a mostani piaci környezetben azonban több tényező is van, ami akadályozza az áremelkedés megszűnését.

.

.. Éppen ezért a korábban gondolt 2020 helyett valószínűbb, hogy csak 2022 körül stabilizálódnak majd az árak..

Az biztos, hogy az árak csökkenéséhez a kereslet tartós visszaesésére lenne szükség, erre azonban nem érdemes alapozni. Annak ellenére sem, hogy az új „szuperállampapír” (MÁP+) garantált 5 százalék körüli hozamai már a lakáskiadással elérhető hozamokhoz közelítenek.

A befektetők viszont a lakás értéknövekedésével is számolnak, ami a kiadásból származó hozammal együtt még mindig jelentősen magasabb, mint bármelyik állampapír.

Az viszont biztos, hogy a következő években az árnövekedés üteme kisebb lesz, mint az elmúlt 5 év árrobbanása során. …”

Érdemes beszélgetnünk – a lakossági területen is, a tényleges valós tulajdonú ingatlan alapú befektetésekről, akár már 3-5 MFt-tól is már vannak lehetőségek!

Ebben is tudok segíteni, mint ” az ingatlan befektetések üzletviteli tanácsadója „ – az ” INGATLANKALMÁR – Marina Part ” ingatlaniroda értékesítési, marketing managere, mint „szerződéses partner”

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.