GYIK

 

gyik1  gyik

1,  Miért jobb nekem, ha alkuszon keresztül kötöm a szerződéseimet, és nem egy biztosító tanácsadójánál?

Az alkusz jogi értelemben az Ön „ügyvédje”, törvényi lehetősége, és kötelessége képviselni a biztosítókkal szemben Önt. A tanácsadó nem fordulhat szembe a munkáltatójával. A teljes biztosítási piac szolgáltatását nyújtja, a díja megegyeznek az adott biztosító tanácsadója által kínált díjával. Így van lehetősége a költség optimalizálásra – szaktudás igénybe vételével együtt, ez nem vonatkozik viszont az „on-line” biztosítási alkuszokra, ott csak az Ön „szaktudására” hagyatkozhat. Ha viszont a mi alkuszi kalkulátor rendszerünkön készíti ajánlatát, akkor az „on-line”előny ugyan úgy az Öné, csak párosul a szaktudással is!

2,  A meglévő különböző biztosítási szerződéseimet fel kell mondanom, hogy alkuszon keresztül kötött szerződések előnyeihez jussak?

Nem, a különböző biztosítóknál lévő szerződéseit az alkusz, egy megbízási szerződés (nyomtatványok menünél letölthető) birtokában, átkéri gondozásra a biztosítótól. Ha nem a legjobb szolgáltatási, és értékarányú a szerződés, akkor évforduló előtti 30 napig felmondható, és a kiválasztott biztosítóhoz megköthető!

3,  Nem ismerem a Partner Bankot, nem hallottak róla a barátaim se, hogyan bízhatok meg benne?

A Partner Bank 20 éves múlttal -100% Osztrák tulajdonnal, és teljes körű banki engedélyekkel rendelkezik. A tevékenysége csak és kizárólag értékpapír ügyletekre specializálódott, letéti bank, vagyonkezelő! Ausztria vezető vagyonkezelője, akit a válság alatt is felfelé minősítettek a pénzügyi besorolásán. Így megtévesztő lehet a név (BANK), mert nem a klasszikus lakossági bank, ezért nem rendelkezik a nagy költség szerkezetű, mindenkinek látványos csillogással, ezt inkább az ügyfeleknek juttatja vissza. Ezért kis költséggel, és korrekt hozamokkal dolgozik. A Világ kb. 12.000 befektetési alapját, vagyon kezelt számlát és „fizikai aranyat” érhetünk el rajta keresztül.  Magyarországon 5 éve van engedélyezve a MNB.Felügyeleténél, „Határon átnyúló tevékenységre!”, és több mint 7.000 db magyar letéti számlát kezelnek már itthonról intézve, idegenek számára hozzá férhetetlenül, Osztrák tradíciókkal, és biztonsággal.

4,  A külföldi pénzek után akarnak nyúlni a kormányzati szervek, ez hogy érinti a Partner Banki megtakarításokat?

A kommunikált céljuk, az adó elkerülés volt. Az EU csatlakozásunktól egységes jogrend szabályozza ezt a kérdést, így minden magyar állampolgár bármelyik államban, és valuta nemben tarthatja pénzét, de Kp.-ben 10.000€-t vihet át a „határon”!

A Partner Banki megtakarításaink legális pénzek, magyarországi bankon keresztül utalódnak, vagy magyar bankba (a SBER Bankba) kp.-ben fizetődnek a Partner Bank itthon nyitott (Ft v. €) számlájára  (a drága deviza utalás elkerülése miatt)!

OECD országok adóügyi átláthatósági egyezmény szerint kell eljárni mind a kettő országnak!

5, Mit tegyek, a jelenlegi biztosításaimmal – azt mondják a biztosítónál, hogy csak nagy veszteséggel tudok kiszállni belőle? 

Ezt mindenkinek egyénileg kell eldöntenie! Vannak tények, és vannak érzelmek. Az érzelmekhez nem tudok segítséget adni, de a tényekhez viszont IGEN! Elsőként meg kell ismerni a biztosítási megtakarítás működési elvét. Általában az első 2-3 évi befizetéseiket érintik a visszavásárlás hátrányai. Tehát a további részét a szerződésnek azaz pld. (20 éves futamidőnél) még további 18 év befizetéseit nem! Ezeknél a folyamatos extra magas költség a gyenge pont! Nézzük meg 2 év után a visszavásárlásnál ill. ha végig visszük a lejáratig az első 2 évi pénzünk alakulását!  A 2 évi pénzünk legyen 100% és a VV-kor 2 év után kapunk 24%-ot vissza, ebből a részből a további befizetéseket változatlanul a költségek levonásával és a hozamokkal növelve kapjuk vissza. Ha végig visszük, akkor minden évben levonnak ebből a 2 évi pénzből 6%-ot, és marad ebből összesen 29%-nyi pénzünk, amelynek már valóban a 100%-át vissza kapjuk.  A további befizetéseket itt is változatlanul a költségek levonásával és a hozamokkal növelve kapjuk vissza. Így ezt a pénzt, minden képen  elveszik – kérdés csak az, hogy mikor teszik ezt, az elején, vagy folyamatosan?

Elmondható, hogy a 2 évi pénz maradványai között, jellemzően nem lesz különbség! AKKOR HOL a különbség – a további befizetések költségei között!!! Ez nagyon nagy kb. 30% többlet pénzt jelent a kis költség szerkezet mellett! Így van lehetőség az előző veszteségeket korrigálni (a veszteséget optimalizálni)!

 

 

 

 

 

 

——————————– ¤¤¤¤¤¤ ———————————

Ha nem talál a kérdéseire választ, akkor kérem jelezze felénk:

A megadott adatokat a legnagyobb diszkrécióval kezeljük és kizárólag a kapcsolat keretében, annak hatékonyságát növelendően használjuk fel.

Az alábbi űrlap kitöltése és elküldése után, ha igényli a kollégánk 2 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon, hogy egyeztessék a kapcsolat részleteit.

 

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet