Mi a titka a 10 legnépszerűbb magyar befektetésnek?

( Huszák Dániel 2017. május 2. 14:05 „portfolio” )

 

” A tíz legnagyobb magyar alap portfóliómenedzserei a teljes magyar befektetési alapokban tárolt vagyon majdnem 40%-áért felelősek, összesen 1749 milliárd forintot kezelnek.

Mit tudnak a legnagyobb alapok?

A Magyarországon kezelt befektetési alapokban forgó teljes vagyon közel 38%-át kezeli a legnagyobb tíz magyar alap, összesen 1749 milliárd forintot tartanak a befektetők ezekben az alapokban, miközben a teljes magyar piac körülbelül 4653 milliárd forintot tesz ki.

Az alapok hozamadatainál látható, hogy 3-6% között tudtak hozni az elmúlt tíz évben, éves szinten ezek a termékek.

Persze az elmúlt években az alacsony kamatkörnyezetben a kockázatkerülő pénzpiaci- és rövidkötvény alapok hozama jelentősen megcsappant.

Utóbbi 1 éves hozamnál a 10 legjobb alapnál a 0,02% – 3,33 % között mozognak a hozamok! ”

Így sajnos nagyon sokszor található az egyenlegük mínuszban, még az estleges aktív vagyonkezelés ellenére is!

Nem véletlen, hogy a 800 éves múltú Angol konzervatív „bizalmi vagyonkezelés”-ben a „TRUST”-nál is, (amely egy érdekes jogrend 2014.03.15.-ei Ptk. változásába is belekerült már), csak a reálgazdasági befektetéseket használják komoly kiszámítható eredményekkel.

Szerintem az alacsony jegybanki kamatkörnyezetben (kiszámíthatatlan pénzügyi világban), amely igaz a nemzetközi piacokon is – kiemelt jelentősége van a konkrét tényleges gazdasági folyamatokban realizálni az üzleti nyereséget (itt más nagyságrendek vannak, mint az értékpapíroknál – ezeknél gyártási / kereskedelmi nyereség van)!

 

 

Szerintem mindenkinek nagyon előnyös lehet, és ezért érdemes beszélni is róla!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.