PSZÁF-elnök: „Nincs hozamuk a megtakarítási életbiztosításoknak!”

Ezt már kimondani nagyon időszerű volt!

Jogában áll minden ügyfélnek, átlátható és kis költségszerkezetű megtakarítási formához jutnia!

Világgazdaság Online                                                                                                         Szász Károly

 A jogszabályok előírják számunkra a pénzügyi közvetítőrendszer fölötti teljes felelősséget – mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének          (PSZÁF) elnöke a Magyar Biztosítók Szövetségének konferenciáján.

Nálunk az államnak a nyugdíj- és egészségbiztosításban betöltött szerepe erősebb, mint Nyugat-Európában.
A fogyasztók úgy gondolják, az állami gondoskodás fenn fog maradni. ( Az alaptörvényből is kikerültek a gondoskodások kötelezettségei, így már nem kötelessége az államnak, ezért nincs is rá garancia ! )
Szász szerint jó lenne, ha a biztosítók nem az adóelőnyökre fókuszálva fejlesztenék ki a termékeiket, hanem az állami szerepvállalás kiszorulására koncentrálnának.
Az életág hozamainak alakulásáról is beszélt a PSZÁF elnöke.
 A unit linked és a vegyes életbiztosítások is mínusz nulla hozamot biztosítanak az ügyfelek számára, ilyen feltételek mellett nincs sok értelme megtakarítási életbiztosításokat kötni.
Ha a biztosító a befektetések fölötti döntést átadja az ügyfelének, azt látják, hogy a biztosítók alapvetően biztonságos, prudens eszközöket választanak, míg a fogyasztók kockázatosabbakat, ez azonban a magasabb hozamokban nem igazolódik vissza.   ( A keletkezett hozamok nem kerülnek vissza a fogyasztóhoz! A felelősség, párosul a fogyasztó szakértelem hiányával!)
A biztosítóknál alapvetően nincs kínálati korlát, inkább a kereslettel vannak gondok. ( Ennek oka, a kialakult bizonytalan élet.Ebben a rugalmatlan kötöttségek bevállalása szinte lehetetlen és kockázatos! )
 Szász szerint is fontos lenne a termékek átláthatóbbá tétele!  ( A biztosítók extra magas, és bonyolult, valamint átláthatatlan költségszerkezettel dolgoznak! )
A jövőben is szükséges a megtakarítás, amelynek nem a bank szektorban kell realizálódnia! ( Csak a befektetések képesek közép, hosszútávon reál értéket növelni a pénzünkön! )
.
Az Osztrák Partner Bank, mint értékpapírügyletekre specializálódott vagyonkezelő, és letéti bank, a szaktudásának kihasználásával, a felelősségnek az ügyfélre való áthárítása nélkül „AKTÍVAN KEZELT BEFEKTETÉSI SZÁMLÁKBAN” képes rugalmasan, kötöttségek nélkül, jó hozamokkal, kis költségekkel, itthonról (PSZÁF és Osztrák felügyeleti engedéllyel) kezelni a fogyasztók megtakarítását!  
 
Ez jelenti a biztonságot – így már sok értelme van a megtakarításoknak!
 
Beszélni kell róla, van kiút a jelenleg meglévő konstrukciók csapdáiból!!!
.
Érdemes róla beszélnünk!
.

A megadott adatokat a legnagyobb diszkrécióval kezeljük és kizárólag a kapcsolat keretében, annak hatékonyságát növelendően használjuk fel.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük