A magyarok pénzét lesi az állam!

Állam Kincstár

Te nyitnál betétet, és folyószámlát a Magyar Államkincstárban?

.
A kormány magas kamatokat fizet az állampapírokért, így egyre több magyar hitelez az államnak (Ft,€-ban).
Most azt tervezik, hogy lekötött betéteket is el lehessen helyezni az államnál.
Saját cégének, a Postának így konkurenciát teremthet a kormány, és a bankoknak is újabb nehézséget okoz.
A kormány arra tesz kísérletet, hogy a magyar emberek bankokba, egyéb befektetésbe vándorló pénzének egy részét az állami rendszerbe terelje (azaz esetleges államosításra – „kölcsönvételre”)!
A kormány felvenné a versenyt a magyarok pénzéért folytatott versenyben, és maga is ajánlana betételhelyezési lehetőséget. Jelenleg állampapírok formájában szívja fel a megtakarításokat a lakosoktól az állam, a betét ennél viszont több lenne, hiszen gyakorlatilag az államnál lehetne folyószámlát vezetni.
(Miközben a jegybanki alapkamatot nyolcadik alkalommal csökkentette (5,5%-ra), ez a betéti kamatok csökkenését is vonzza magával!
A kamat olló egyre jobban szétnyílik ezáltal! Ez hosszútávon finanszírozhatatlan! Koncentráltan állami kézben a pénz veszélyes nagyon! Jelenleg az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kb. 90 MD.Ft-ja a betétesek kártalanításának a 0,75%-ra elegendő! Magyarország pénzügyi besorolása -BBB, ami a leggyengébbek közötti, és „Ő” a garancia!)
A cikk teljes terjedelemben:
 .
Talán ezek is intőjelek lehetnek, azoknak akik szeretnék teljes biztonságban és hozzáférhetetlenül tartani a pénzüket, megtakarításaikat, befektetéseiket!
 
A hozam és a biztonság piaci alapon, tradicionálisan működő legyen, és ne szemfény vesztő!
 
 
Érdemes róla beszélnünk!

.

A megadott adatokat a legnagyobb diszkrécióval kezeljük és kizárólag a kapcsolat keretében, annak hatékonyságát növelendően használjuk fel.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük