HOGYAN KERÜLHETJÜK EL A PÉNZÜNK CSÖKKENÉSÉT?

HOGYAN KERÜLHETJÜK EL A PÉNZÜNK CSÖKKENÉSÉT?

temp

A bankbetétek kamatai évek óta csökkennek, és egyre kevésbé éri meg betétben tartani a pénzünket – különösen akkor, ha kamatot is szeretnénk kapni a pénzünkre. Elképzelhető ugyanis, hogy a lekötés után a pénzünket felvéve kevesebbet kapunk vissza a bankunktól, mint amennyit betettünk.

Hogyan lehetséges ez? (Így bukhatsz a betéteden)

Az MNB pénteken tette közzé a legfrissebb betéti átlagkamat statisztikáját. Eszerint az átlagos kamatláb mindössze 1,59 százalékos, ami korábban nem tapasztalt mélypont. Emellett persze számolni kell a 16 százalékos kamatadóval és a 6 százalékos egészségügyi hozzájárulással is, amelyek együttesen a kamataink közel negyedét elviszik. Így az egy éves lekötés után ez már csupán 1,24 százalékos kamatnak felelne meg.

A tranzakciós illeték viszont tovább ronthatja betéteink hozamát. Amennyiben a lekötés után tovább szeretnénk utalni a pénzünket, vagy készpénzként vennénk fel, akkor meg kell fizetni a 0,3 százalékos, illetve 0,6 százalékos illetéket az egész összeg után (persze, csak, ha a bank tovább hárítja ezeket). Így előfordulhat, hogy a betéti lekötés után kevesebb lesz a pénzünk, mint a lekötés előtt volt. (Reálértéken viszont teljesen biztos!)

Ma a 93.000 Km2 kívüli megoldásokkal, teljes biztonság mellett megoldható a reálérték növekedés!
Talán ma már egyértelművé vált a pénzügyi bizalmatlanság kialakítása után, hogy nem véletlen a Határon Túli befektetések iránti érdeklődés!
Mind ezt megtehető itthonról elérve is, különös tekintettel az Angol konzervatív Bizalmi Vagyonkezelésre.:

Bizalmi vagyonkezelés

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.