Furcsaságok lengik körül a Buda-Cash elbukását!

Furcsaságok lengik körül a Buda-Cash elbukását!

szomorú

– Miként lehetséges, hogy senki sem vette észre, mi zajlik a Buda-Cashnél, ha igaz az, amit a cégről most az MNB állít? (HVG)

http://hvg.hu/gazdasag/20150225_Furcsasagok_lengik_korul_a_BudaCash_elbu?s=hk

– Bokros: mit csinált eddig az állami felügyelet a Buda-Cashnél? (ATV)

http://www.atv.hu/belfold/20150225-bokros-mit-csinalt-eddig-az-allami-felugyelet-a-buda-cashnel/hirkereso
„Nagyon gyanús nekem ez a történet, mondta Bokros, várjuk meg, hogy mit derít ki a vizsgálat. Nagyon az elején tartunk még, tette hozzá.”

A szakértők a jegybanki felügyeletet is kritizálják az ügy kezelésével kapcsolatban amiatt, hogy nem igyekeztek megnyugtatni a befektetőket. ( A befektetői védelemre hivatkoznak, – de ez látszik a legkevésbé fontosnak az intézkedéseknél! )

A magánnyugdíjpénztár „átalakulásának esete” óta, sajnos nagyon sok alkalommal a pénzügyi szakmában, a „politika” átvette az irányítást a törvényszerűségek felülírásával.
Különböző „kipattant” ügyekben, ugyan hangzatosnak tűnő, de kevésbé bizonyított szakaszban lévő média információkkal.

Ezzel a felelőtlen tevékenységi sorozattal a megtakarítási, és befektetési piaccal szemben is maximális bizalomvesztést okoztak!

A „párna megtakarítási forma” a lehető legkevésbé jó a gazdaság, és a befektetők számára, de a kiszámíthatóság az alapkövetelmény!

Sajnos beigazolódni látszik az a koncepció, hogy a pénzügyi biztonság, kiszámíthatóság kevésbé található meg itthon jelenleg!

Itthonról elérhetően, de tradíciókkal rendelkező, kiszámítható „határon túli befektetések” megoldást nyújtanak a kialakult problémára.

trust1_362x272t2_ic
Különös tekintettel az Angol konzervatív Bizalmi Vagyonkezelésre.

http://www.bizalomerttanacsadohaz.hu/aktiv-vagyonkezeles/bizalmi-vagyon-kezeles/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.