KÖZÖS HARC A NEMZETKÖZI ADÓELTITKOLÁS ELLEN

KÖZÖS HARC A NEMZETKÖZI ADÓELTITKOLÁS ELLEN

pénzes zsák

2014. október 29.-én az átláthatóságról és az adóügyi információcseréről szóló nyilatkozatot írt alá Berlinben több mint 50 OECD-ország pénzügyi képviselője.

Ezzel az eddig kérésre történő adatcsere helyett automatikus adatcsere történik majd az aláíró országok között.

Ez érinti a bankokat, biztosítókat, befektetési alapokat, és a számlák esetében a vállalkozások, alapítványok által birtokolt számlákra is kiterjedne a szabályozás.

Mostantól nem csak a magánemberek kamatjövedelme, hanem a magánszemélyek, alapítványok és cégek mindennemű kamatjövedelme és számlaegyenlege is automatikus adatcsere alapján hozzáférhetővé válik az adóhatóságok előtt. (Eddig jó trükk volt cég mögé bújva befektetni a fekete jövedelmet, arra nem terjedt ki az automatikus adatcsere.)

Az eddigi aláírók listáján, gyakorlatilag a teljes Unió, Svájc, Liechtenstein, San Marino, Seychelle-szigetek, Virgin-szigetek, Kajmán-szigetek, Mexikó, Dél-Afrika, Korea és még néhány állam. További 29 állam fejezte ki a támogatását a terv iránt.

Az automatikus adatcsere minden számlát érint, ami 2015 december 31-én él, vagy utána nyitják, a számlatulajdonos hazáját tájékoztatják a számla tartalmáról. Először csak a nagyösszegű számlák esetén, később az összesről. Ne tévesszen meg a 2017-es dátum, mert visszamenőleg fognak adatot megosztani 2016-tól.
A nagy összeget tartalmazó számlák valódi tulajdonosainak azonosítását 2016 végéig kell elvégezni.
trust1_362x272t2_ic
Nem csak az adóügyi szempont a fontos, hanem a sok érdekből és módon használhatóan teljes biztonságba helyezés, amit már 800 éve tudja a Bizalmi vagyonkezelés jogintézménye az angolszász területeken – itthonról is elérhetővé vált a tradicionális, konzervatív és kiszámítható, ANGOL bizalmi vagyonkezelés („TRUST”)!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.