Az energia jövője a megújuló energiaforrásokon nyugszik.

Az energia jövője a megújuló energiaforrásokon nyugszik.

Néhány évvel ezelőtt, sok ember számára a megújuló energia legelismertebb formái a szél és a nap.

A nagy meglepetés azonban az, hogy a biomassza a megújuló energia legrégebbi forrása. Történelmileg az emberek kihasználták a biomassza eredetű energiát, hiszen az ember meggyújtotta a fát, hogy tüzet gyújtson. Még ma is a biomassza az egyetlen forrása a háztartási felhasználásra számos fejlődő országban.

Korábban azt állították, hogy az energiaipar jövője még mindig a szén és az atomenergia területén rejlik.

  

Úgy tűnik, hogy  még se!

Egy amerikai székhelyű energiaipari cég, a Southern Co. leállította nagy beruházási terveit! Ez a hír azonnal feltűnt, miután két hasonló típusú dél-karolinai reaktor építési projektet elhagytak.

Érdekesség, hogy a Fehér Ház „Energiagazdálkodás” kampánya nem véletlenül lendületet adott a megújuló energia – köztük a biomassza – meghajtásának – ami egyébként is kiváló ütemben halad.

A biomassza olyan iparági kifejezés, amely az energia megszerzésével fát éget, ami ma a legnagyobb biomassza energiaforrás marad; A betakarított fa közvetlenül tüzelőanyagként vagy közvetett módon felhasználható faaprítékká vagy más bioüzemanyag-formába való átalakítás után.

A faapríték-üzemanyag egyre népszerűbb, mivel egyre több szénerőmű vált át a szénről a biomasszára, hogy megfeleljen a változó jogszabályoknak.

Az ipari biomassza számos növénytípusból és néhány fafajból, például a gyorsan növekvő eukaliptusz és a kanadai nyár termésből áll.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.